Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Áloé és mirha
  2008-04-30 22:35:20, szerda
 
  Czike László



Áloé és mirha



Azt álmodtam, hogy győztünk.

Hogy Gyurcsány és bandája eltakarodott, s elmenekült külföldre.

Állítólag a Gazprom menekítette ki őket Rodostóba, Rákosifalvára.

Mind a 2413-an disszidáltak, ezért nem is maradt kit felelősségre vonni. Az új kormány általános amnesztiát hirdetett - helyreállt a társadalmi béke. Liberálisok és konzervatívok békejobbot nyújtot­tak egymásnak, de aki békebalt kapott, az sem járt rosszabbul.

,,Nem állunk bosszút senkin!" - jelentette ki Orbán Viktor.

A Fidesz egymaga kétharmados többséget szerzett, így a kormány­alakításhoz nem volt szüksége koalíciós partnerre. Orbán Viktor s szorgalmas csapata azonnal nekilátott az ország stabilizálásához.

Mindenekelőtt az állami költségvetésben kellett rendet teremteni.

Az új miniszterelnök haladéktalanul, minden jelentős problémára kiter­jedő, komplex megoldást kínáló programmal állt elő, amelyet az Ország­gyűlés egyhangúlag meg is szavazott. A végrehajtás po­zi­t­ív ered­ményei hamarosan meg is mutatkoztak.

A legégetőbb kérdés - amely nem tűrt halasztást - a gazdaság fel­é­lén­kítése volt, hiszen a stabilizáció csak dinamikusan növekvő GDP mellett képzelhető el. A Fidesz-kormány már első intézkedé­sei egyikeként bevezette az egykulcsos adót; ennek megfelelően az áfa, az szja, a forrásadó, a kamatadó, az osztalékadó, az ingat­lan­adó és a multik részére időközben bevezetett ,,befektetési adó", va­lamint az egészségügyi járulék és a nyugdíjjárulék mértéke egy­a­ránt, egységesen és egyetlen kulccsal 18%-ra változott. Az álla­mi költségvetés bevétele a következő két év alatt a másfélszeresére nőtt, a gazdasági növekedés mértéke 8%-ra ugrott fel. Megszűnt a krónikus költségvetési deficit, és szufficitre váltott át. Ez egy­részt azt jelentette, hogy - az időközben 2%-ra mérséklődött inflá­ciós ráta mellett is - ugrásszerűen megnövekedtek a közjó (pl. társada­lombiztosítás, nyugdíjbiztosítás, szociális juttatások, nem­ze­ti inf­ra­strukturális nagyberuházások, állama­dósság-csökken­tés stb.) érdekében mozgósítható és felhasználható erőforrások, másrészt gya­kor­la­­ti­lag felszámolódott a feketegazdaság, a hirtelen megjavult adó­fizetési fegyelem következtében.

Orbán azonnal visszaállította az általános és ingyenes egészségü­gyi ellátást, a helyreállított állami társadalombiztosítás kereté­ben, ami a megelőző ,,átkos" rendszer - az 1990-es rendszerváltó kor­mány által is garantált - egyik legnagyobb közjóléti vívmánya volt. Megszüntette a regionális egészségügyi pénztárak ,,rendszerét" és ,,versenyét" is, ami kínban fogant, s a világon semmi értelme nem volt. A gyógyszerek árait a nyugdíjasok által is elérhető mértékre csökkentette vissza, a gyógyszergyártókkal történt stratégiai megegyezés után. A kórházi ellátás is visszaállt a normális mederbe: megszűnt a betegek összevissza hurcigálása az országon belül.

A kormány hatékony intézkedéseket tett egyes, már elviselhetet­le­nül, mi több, képtelenül magas közszolgáltatási díjak, elsőként a vil­lany­áramdíjak, a vízdíjak, a távközlési és tömeg­közle­ke­dé­si dí­jak re­­ális szintre mérséklése érdekében is.

Orbán intézkedett az életszínvonal általános növelése érdekében is. Felemelte a minimálbért havi bruttó 150 ezer forintra; annak reálértéke így elérte az uniós átlag egyharmadát. Emellett felemel­te - volt miből, hiszen a GDP növekedése lehetővé tette! - a nyug­dí­ja­kat, egységesen 20%-kal, és a visszaállított 13. havi nyugdíj mellett elrendelte a 14. havi nyugdíj bevezetését is. A nyugdíjkor­határt egységesen 58 évre csökkentette.

A gazdaság az ésszerű és népbarát - élet- és vállalkozásbarát - tör­vények hatásá­ra soha nem látott lendületet vett. Az új adó- és já­rulékrendszer az állami költségvetésre gyakorolt egyensúly-hely­re­állító hatása mel­lett a vállalkozási kedv hirtelen felvirágzását is eredményezte. Két-három év leforgása alatt 800.000 új munkahely teremtődött, szinte a semmi­ből, ennek eredményeként gyakorlati­lag megszűnt a munkanélküliség. Orbán új programként meghir­det­te a teljes foglalkoztatás mielőbbi elérését is.

Orbán Viktor kiemelt feladatként kezelte a polgárosodás fellendítését.

Meghirdette a nemzeti-népi tulajdonosi programot, melynek kere­tében és révén a magyar nemzeti ipar, mezőgazdaság és kereske­delem újbóli megteremtését tűzte ki célul. Állami alapokat képzett egyrészt népi részvénycsomagok összeállítása, másrészt a családi (mező)gazdaságok működésének hosszú távú financiális megala­po­­zása céljá­ra. Az uniós pályázati pénzek felhasználását teljesen át­láthatóvá tette, miáltal megszűnt az állami és az önkormányzati kor­rupció. A felhasználás döntő hányadát a kistérségek, a falu életviszo­nyainak helyreállítására, a vidéki infrastruktúra felfej­lesz­tésére összpontosította. Kitüntetett fontosságúnak ítélte az ál­la­mi ok­ta­tás eredeti színvonalának újrateremtését, mert az elmúlt évtizedek liberális ,,reformmániája" gyakorlatilag amerikai szintre züllesztette a magyar közoktatást, annak minden szintjén.

Orbán a vidék életviszonyainak újrateremtése révén megoldotta a cigány lakosság foglalkoztatási és szociális problémáinak jelentős részét is. Az uniós pályázati pénzek 20%-át egy speciális alapba különítette el, melyet csak roma foglalkoztatású munkahelyek létesítésére használtak fel. Ez az intézkedés a továbbiakban a pótló­lagos GDP-növelés akcelerátorává, külön motorjává is vált.

A kormányfő elrendelte: modernizált formában vissza kell állítani a vidék eredeti közellá­tási, közszolgáltatási viszonyait: új kórhá­za­kat is épített és nyitott, s újra megnyitotta a bezárt kistérségi pos­tahivatalokat is. Megszüntette a MÁV és a BKV finanszírozási problémáit is, nyíltan deklarálva, hogy a tömegközlekedés éppúgy kiemelt állami feladat (marad) hosszú távon is, mint az egészség­ügyi alapellátás, mely minden magyar állampolgár alanyi joga.

A GDP dinamikus növekedése generális javulást hozott az ország külkereskedelmi teljesítményében is; megszűnt az immár közel 4 évtizedes ,,magyar átok", már ami az export-import mérleg króni­kus hiányát, és ezen keresztül a fizetési mérleg évi, 20 éve átlag 3-4 milli­árd USA-dolláros hiányát illeti, ami eladósodásunk fő oka. A nemzetgazdaság fizetési mérlege pozitívra váltott, megteremtve az évtizedek alatt reménytelenül felhalmozódott dolláradósságunk valamikori visszafizetésének elvi lehetőségét.

Orbán Viktor és lelkes, hozzáértő csapata különös súllyal és ered­mé­nyesen valósította meg az államadósság­­­-kérdés stratégiai meg­ol­dá­sát is, felszámolandó azt az állapotot, mi­szerint a költségvetés 30-40%-a, sőt, több mint a teljes személyi jövedelemadónk befize­té­se is már alig-alig fedezte az államadósság-szolgálatot. Felszá­mol­ta a tartha­tatlan állapotot, amely szerint az állam már csak a kamatok fizetésére vesz fel egyre újabb hiteleket, anélkül hogy a tőkeadósság valamikori visszafizetésére a leghalványabb reménye is lenne. Sikerült is megállítani a további eladósodást, a hitelezők megértették Magyarország kivételesen szorult pénzügyi helyzetét, s hozzájárultak az államadósság teljes átütemezéséhez, sőt, még jelen­tős ka­matkönnyítést is adtak. A külföldi befektetők, a multik és a nemzetközi nagybankok azonnal átlátták a hozott kormányintézkedések távlati racionalitását, sőt, sikerült velük még abban is megegyezésre jutni, hogy vállaljanak arányos részt a közteher­vi­se­lésben. Magyarország pár év leforgása alatt teljesítette az ún. maastrichti követelményeket, s újból az EU ,,húzó" országává vált.

A belpolitikában is korszakos változások következtek be.

Mivel nem jutottak a parlamentbe, finanszírozó híján megszűnt az MDF és az SZDSZ, viszont újjáalakult a Kisgazdapárt, és beju­tott az Országgyűlésbe az MSZP-ből kivált Szociális Platform, az önálló Kereszténydemokrata Párt, valamint a megerősödött, újjászerve­ző­dött Szo­ciáldemokrata Párt is. Az MSZP három részre szakadt, tovább szaporítva a parlamentben a törpepártok számát.

Magyarország gazdasági és mentális értelemben is feltámadott.

Az EU a továbbiakban követendő példaként állította eredményein­ket az újonnan felvett országok elé is.

Hazaérkeztünk - Európába.



Csak fel ne ébredjek...!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: életviszonyainak, közszolgáltatási, teljesítményében, összpontosította, visszafizetésére, vállalkozásbarát, részvénycsomagok, helyreállítására, stabilizálásához, dolláradósságunk, foglalkoztatású, nagyberuházások, követelményeket, visszaállította, költségvetésben, munkanélküliség, másfélszeresére, tömegközlekedés, foglalkoztatási, külkereskedelmi, költségvetésre, nyugdíjjárulék, racionalitását, helyreállított, jövedelemadónk, átütemezéséhez, felhalmozódott, felhasználását, akcelerátorává, belpolitikában, foglalkoztatás, újrateremtését, infrastruktúra, visszaállított, finanszírozási, feketegazdaság, 2413-an disszidáltak, társadalmi béke, ország stabilizálásához, állami költségvetésben, végrehajtás po­zi­t­ív, legégetőbb kérdés, gazdaság fel­é­lén­kítése, stabilizáció csak, egykulcsos adót, multik részére, egészségügyi járulék, nyugdíjjárulék mértéke, álla­mi költségvetés, másfélszeresére nőtt, gazdasági növekedés, krónikus költségvetési, Czike László, Hogy Gyurcsány, Orbán Viktor, Szociális Platform, Kereszténydemokrata Párt, Szo­ciáldemokrata Párt,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Tavaszi kép  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akik bántanak téged  Jónás Tamás – Végtelen b...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Szép estét kedves látogatóimna...  Png férfi  Zilahy Lajos gondolata  Boldog születésnapot a ma ünne...  Hiányzik  Facebookon kaptam  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  Nevem  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  s immár én is felragyogva, ért...  Png cica  Szép álmokat!  s immár én is felragyogva, ért...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Egy maradéktalanul uralt világ  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Szívem tiéd  Png ház  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Szép estét  Jó éjszakát  Szép napot kívánok  Png kutya  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Alázat  A boldog családok mind hasonló...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Kaffka_Margit  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Szép estét  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Erdőn  Png nő  Paul David Tripp Április 19  Próbálj meg ...  Bertolt Brecht -től idézet  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Alázat  Png fotel  Próbálj meg ...  Mai harmónia kártyám  Akarat  Bertolt Brecht -től idézet  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kutya  Hazára minden embernek szükség...  Varga János Veniam - Fontos sz...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Rátalálsz  Png rózsa csokor  Png kislány  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  képre írva  Alázat  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Szép estét kedves látogatóimna...  A másik dolog,  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
2413-an disszidáltak, társadalmi béke, ország stabilizálásához, állami költségvetésben, végrehajtás po­zi­t­ív, legégetőbb kérdés, gazdaság fel­é­lén­kítése, stabilizáció csak, egykulcsos adót, multik részére, egészségügyi járulék, nyugdíjjárulék mértéke, álla­mi költségvetés, másfélszeresére nőtt, gazdasági növekedés, krónikus költségvetési, időközben 2%-ra, hirtelen megjavult, helyreállított állami, megelőző &#8222, 1990-es rendszerváltó, regionális egészségügyi, világon semmi, gyógyszerek árait, nyugdíjasok által, kórházi ellátás, normális mederbe, betegek összevissza, országon belül, kormány hatékony, életszínvonal általános, minimálbért havi, uniós átlag, nyugdíjkor­határt egységesen, állami költségvetésre, vállalkozási kedv, teljes foglalkoztatás, polgárosodás fellendítését, nemzeti-népi tulajdonosi, magyar nemzeti, uniós pályázati, önkormányzati kor­rupció, felhasználás döntő, falu életviszo­nyainak, vidéki infrastruktúra, ál­la­mi ok­ta­tás, elmúlt évtizedek, magyar közoktatást, vidék életviszonyainak, cigány lakosság, speciális alapba, pótló­lagos GDP-növelés, kormányfő elrendelte, vidék eredeti, bezárt kistérségi, tömegközlekedés éppúgy, egészség­ügyi alapellátás, ország külkereskedelmi, immár közel, export-import mérleg, fizetési mérleg, nemzetgazdaság fizetési, évtizedek alatt, költségvetés 30-40%-a, teljes személyi, tartha­tatlan állapotot, kamatok fizetésére, tőkeadósság valamikori, leghalványabb reménye, további eladósodást, hitelezők megértették, államadósság teljes, külföldi befektetők, nemzetközi nagybankok, törpepártok számát, továbbiakban követendő, újonnan felvett, életviszonyainak, közszolgáltatási, teljesítményében, összpontosította, visszafizetésére, vállalkozásbarát, részvénycsomagok, helyreállítására, stabilizálásához, dolláradósságunk, foglalkoztatású, nagyberuházások, követelményeket, visszaállította, költségvetésben, munkanélküliség, másfélszeresére, tömegközlekedés, foglalkoztatási, külkereskedelmi, költségvetésre, nyugdíjjárulék, racionalitását, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3065
  • e Hét: 17295
  • e Hónap: 28406
  • e Év: 181902
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.